tiistai 24. kesäkuuta 2014

Koe Suomen kesä kuumailmapallon kyydissä - huikea elämys!

Jos joskus on katsellut, kuinka suuri ja värikäs kuumailmapallo kohoaa majesteettisesti hitaasti irti maanpinnasta kohti sinisen taivaan läpi lipuvia valkoisia pilvenriekaleita, voi kuvitella pallon mukana nousevassa korissa vallitsevan jännittyneen tunnelman ja ympärille avautuvan mykistävän maiseman. Lento kuumailmapallolla on vavahduttava ja jännittävä elämys, joka sopii lahjaksi tai oman kesäloman kruunuksi. Lentämään pääsee myös talvikaudella.

Lentäminen on kiehtonut ihmistä kautta olemassaolomme ja ihmiskunnan historia on pullollaan kuuluisia esimerkkejä mitä kummallisimmista vimpaimista ja rakennelmista, joilla ihminen on yrittänyt matkia lintua. Sinnikkään yrittämisen jälkeen  Montgolfierin veljekset tekivät läpimurron: kuuman ilman avulla lentävä kulkupeli, joka näytti ulkoisesti valtavalta pallolta, jonka alapuolelle oli kiinnitetty kori lentäjiä varten. Keksintö nimettiin toimintaperiaatteensa mukaan kuumailmapalloksi, ja siitä tuli maailman vanhin ihmistä kuljettanut lentolaite. Kuumailmapalloilla on lennetty jo vuodesta 1783 alkaen, eikä kuumailmapallolentojen viehätys ole vuosisatojen saatossa mihinkään kadonnut.

Kokonaisuudessaan tämä mahtava elämys kestää 2-3h. Massiivisen kuumailmapallon valmistaminen lentovalmiiksi, nouseminen ja laskeutuminen, ja tunnin mittainen huikea lentokokemus on joka loman kohokohta ja vuodenajasta riippumatta loistava lahja läheisen merkkipäivänä. Kuumailmapallolento onkin suosittu lahjaklassikko, täydellinen äitienpäivälahja tai hääpäivälahja vanhemmille, häälahja avioon astuville tai romanttinen ystävänpäivälahja omalle rakkaalle.

Suomessa kesä- ja talvikauden kuumailmapallolentoja järjestää Care Action Helsingissä ja Porissa. Varattavissa myös yksityinen VIP-lento kahdelle. Virossa lentämään pääsee Airventuresin kyydissä  Keilan kaupungissa. Lisäksi ActivityGifts.com lennättää halukkaita kuumailmapallolennolle lukuisissa paikoissa Britanniassa ja seikkailunjanoiset Dubain matkaajat voivat lähteä huimalle kuumailmapallolennolle Dubain aavikon yli!


Kuumailmapallolentoon voi liittyä ikä- ja painorajoituksia, niistä kannattaa ottaa selvää lennon järjestäjältä ennen lennon varaamista. Kovin pienelle lapselle lento voikin olla pelottava kokemus, mutta sitä voi suositella jokaiselle uusia elämyksiä janoavalle aikuiselle, joka janoaa uusia elämyksiä ja täydellistä irtautumista arkikuvioista.

Lue myös artikkelimme Kuumailmapalloilun taustoja: fysiikan lait vs. lentopelko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti