perjantai 12. maaliskuuta 2021

Kohti korkeuksia kuumailmapallon kyydissä – kuumailmapallolennon ostajan opas

 


Kuumailmapallolento löytyy monien ihmisten bucket listalta. Se on yksi niistä kokemuksista (laskuvarjohypyn ja muiden lentoelämysten rinnalla), joista on unelmoitu useiden vuosien ajan. Ehkä kuumailmapallolento on myös sinun tai läheisesi pitkäaikainen haave?

Yleensä lentoelämyksistä tulee mieleen vauhti ja hurjat tilanteet, mutta kuumailmapalloelämys on jotain aivan muuta. Kuumailmapallolento on rauhallinen ja leppoisa lentoelämys, jossa ollaan yhtä luonnon kanssa. Kuumailmapallo lentää taivaalla lempeän tuulenvireen mukana tyynessä säässä. 

Nousu on pehmeä ja äänetön. Kaupungin hälyt vaimenevat, kun pallo nousee kohti korkeuksia. Hiljaisuuden rikkoo vain propaanipolttimen tuhahtelu korkeutta säädettäessä. Kuumailmapallolento järjestetään yleensä ilta-auringossa tai aamun koitossa. 

Kuumailmapallolentäminen ei ole edullisimmasta päästä, mutta se on jokaisen euron arvoinen kokemus. Lento kuumailmapallolla ei koskaan unohdu. Tämän elämyksen aikana sinä tai läheisesi pääsee lentämään halki taivaan ilman siipiä ja ihailemaan tuttuja maisemia yläilmoista.

Yleensä kuumailmapallolennot järjestetään niin sanottuina yleisölentoina ja niihin osallistuu useampi lennätettävä samaan aikaan. Yksityinen kuumailmapallolento on hyvä valinta silloin, kun halutaan osallistua lennolle vain esimerkiksi oman rakkaan kanssa kahdestaan.

Tiesitkö, että kuumailmapallolla voi lentää sekä kesällä että talvella? Tai tiesitkö sitä, että Pohjoismaiden ensimmäinen kuumailmapallolento järjestettiin Suomessa? En minäkään tiennyt, seuraavaksi kerronkin sinulle vähän lisää nippelitietoa suosituista kuumailmapallolennoista.

Nippelitietoa kuumailmapallolennosta:

  • kuumailmapallo on vanhin ihmiskunnan kehittämä lentämisen muoto
  • ensimmäinen miehitetty kuumailmapallolento tehtiin vuonna 1783 Pariisissa
  • ensimmäisen lennon turvallista laskeutumista juhlistettiin samppanjalla: tästä on syntynyt perinne, jossa pallolennon jälkeen juodaan kuohuvaa
  • Pohjoismaiden ensimmäinen miehittämätön kuumailmapallolento tehtiin Suomessa vuonna 1784
  • normaalisti lentokorkeus on 300–500 metriä, mutta yleisölennoilla voidaan käydä jopa kolmen kilometrin korkeudessa
  • tuulen suuntaa testataan ennen lentoa vappupallon avulla.

Kuumailmapallolento Suomessa

Missä kuumailmapallolla pääsee lentämään Suomessa? Kuumailmapallolento onnistuu melkein missä päin Suomea tahansa. Valitse sopiva palveluntarjoaja sen mukaan, missä haluat päästä kuumailmapallon kyytiin. 

Kuumailmapallolentoja järjestää ainakin seuraavat toimijat:

  • Care Action lennättää kuumailmapallolla Helsingissä ja Porissa
  • Linnan Pallo lentää pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Hyvinkäällä
  • Moments operoi Oulussa ja lähialueilla
  • Aeronaut lennättää Jyväskylän seudulla sekä Kuopiossa, Mikkelissä, Pieksämäellä, Seinäjoella ja Varkaudessa.
Kirjoittaja: Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti