torstai 20. kesäkuuta 2019

Kuumailmapallolento Suomessa: Missä pääset lentämään?
Oletko sinä tai läheisesi haaveillut kuumailmapallolennosta? Klassinen seikkailuelämys on mahdollista toteuttaa myös Suomessa, mutta missä? Kuumailmapallolento Helsingissä on kysytty kokemus vuodesta tai vuodenajasta riippumatta (myös talvella!), ja onneksi lentoja on tarjolla koko vuoden ympäri pääkaupungin lisäksi muuallakin Suomessa. 

Kuumailmapallo on maailman vanhin lentolaite, jolla ihminen onnistui lentämään ilmassa jo vuonna 1783. Tänä päivänä kuumailmapalloja käytetään lähinnä kilpailuissa ja huvilennoilla, jotka tarjoavatkin aivan vertaansa vailla olevia maisemia ja rauhallista hetkessä nauttimista satojen metrien korkeudessa. 

Tämänkään kyydin keskeisin asia ei ole päämäärä vaan matka, jonka matkustajat pääsevät kokemaan yhdessä toistensa kanssa. Kevyesti, mutta yllättävän sukkelasti ilmaan kohoavassa jättiläispallossa on jotain kaunista ja romanttista, mikä selittyy kenties juuri sen verkkaisella nopeudella. Lentokoneiden moottorien pauhu ja tärinä ovat poissa, ja tilalla ovat vain hellästi taivaita kohti keinuttava kori ja polttimen rauhoittava tuhahtelu. Nyt ei ole kiire minnekään.

Suomessa keskeisin lentoja tarjoava yhtiö on Care Action, joka tarjoaa kuumailmapallolentoja Helsingissä ja Porissa vuoden ympäri. Yrityksen verrattain pienet kuumailmapallot ovat omiaan yksityisille 3–5 hengen lennoille, joilla nautitaan maisemista parhaan seuran kanssa. Jo 20 vuotta toimineessa yrityksessä työskentelee varmat pilotit, jotka takaavat miellyttävän ja turvallisen kyydin alusta loppuun saakka.

Care Actionin lennot ovat varattavissa Elämyslahjojen sivuilla. Muita kuumailmapallolentoja tarjoavia yrityksiä ovat:

  • Hämeenlinnassa toimiva Linnan Pallo
  • Jyväskylässä toimiva Aeronaut
  • Lapissa ja Itävallan Alpeilla huikeita lentoelämyksiä tarjoava Aerohot


Koska kyseessä on lähes aina varausten mukaan tarjottava elämys, tulee kuumailmapallolennot sopia etukäteen palvelun järjestäjän kanssa. Älä siis vain saavu paikalle ja oleta pääseväsi heti kyytiin, vaan varaa vuorosi hyvissä ajoin! 

Kuumailmapallolennoissa on myös säävaraus, joten huonon kelin sattuessa lento siirretään paremmalle ajankohdalle. Lento on erittäin sääaltista hommaa, joten jo yli 5 m/s:n ylittävä pintatuuli ja huono näkyvyys estävät ilmaannousun. Sääennuste varmistetaan lentoa edeltävänä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti